LLIBRES DE POR I MISTERI

 
 En un moment en què tot allò fantàstic ha tornat a captivar l'atenció de joves i grans a partir de noves veus narradores i de cineastes d'arreu, aquesta acurada tria de contes pretén acostar-los a la imaginació dels inventors del gènere, entre els que trobem els grans noms de la literatura universal: Maupassant, Lovecraft, Poe o Tolstoi.El terror és un gènere de la literatura fantàstica que pretén mostrar la tendència natural que tots tenim de plantejar situacions insòlites i sobrenaturals que qüestionen les nostres conviccions més fermes. I la ficció de por encara va una mica més enllà en la seva transgressió: hi afegeix un element angoixant, pertorbador.Els contes de por s'adrecen precisament a aquestes capes de la ment humana que queden en la foscor: les mateixes zones que han tractat tant la religió com el psicoanàlisi, i parlen de temes com el vampirisme, el mite de l'home llop o la natura com a presència amenaçadora.

Seria presumptuós comentar l’obra d’Edgar Allan Poe de qui Charles Baudelaire va dir “profund com el son, enigmàtic i perfectes com el cristall!. Un geni immens, intens com el cel i l’infern”.
Aquest producte és un recull dels millors contes de Poe, amb una acuradíssima edició que dona goig de tenir a les mans. Il·lustrat per Benjamín Lacombe, amb una estètica que recorda el món de Tim Burton, més infantil que no pas macabre, pel meu gust.

El llibre conté també una aproximació a la vida i obra de Poe, així com la seva biografia i bibliografia juntament amb la de Bodelaire i Benjamín Lacombe. També hi trobareu un apartat amb notes de l’editor que complementen els relats. Existeixen versions en català i en castellà.

Tot plegat un llibre per tenir a prop i prendre de tant en tant, en nits de turmenta, soledat i, si cal, també d’absenta.

Si no me l’hagués comprat, agrairia que me’l regalessin per Nadal o Reis.  
 
lovecraft3_port


 
Otra vuelta de tuerca en pdf a: http://lecturateca.blogspot.com.es/2013/04/henry-james.html

Una institutriz acude al cuidado de dos niños en una vetusta mansión victoriana. Lo que en principio parece un cometido agradable derivará en una situación de pesadilla. Los niños viven impactados por un pasado inmediato en el que la anterior institutriz, la señorita Jessel, y Peter Quint, el criado y ayudante de cámara del patrón (el tío de los niños) mantenían una turbia relación. Se podría suponer que se dieron ciertos abusos. La vida junto a la institutriz y su muerte posterior han dejado en ellos una huella indeleble. La protagonista de la historia, al tratar de ayudar a los niños, comienza a percibir las apariciones de los fantasmas de la anterior institutriz, muerta en extrañas circunstancias, pasan por ellas los niños y la institutrizeta.Guy de Maupassant, contes en pdf a: http://paginasdeespuma.com/wp-content/blogs.dir/1/files_mf/maupassant_extracto.pdf.