Sant Jordi 2013. Novetats a la biblioteca

Novetats que podeu trobar a la biblioteca:

A science book like no other, The Where, the Why, and the How turns loose 75 of today's hottest artists onto life's vast questions, from how we got here to where we are going. Inside these pages some of the biggest (and smallest) mysteries of the natural world are explained in essays by real working scientists, which are then illustrated by artists given free rein to be as literal or as imaginative as they like. The result is a celebration of the wonder that inspires every new discovery. Featuring work by such contemporary luminaries as Lisa Congdon, Jen Corace, Neil Farber, Susie Ghahremani, Jeremyville, and many more, this is a work of scientific and artistic exploration to pique the interest of both the intellectually and imaginatively curious.
És la història d’un noi, el Robert, a qui no agraden gens les matermàtiques. Cada nit té un somni, en què se li apareix el dimoni dels nombres. Li explica curiositats dels nombres, propietats dels nombres, sistemes de numeració, elements geomètrics, combinatòria, … i tot d’una forma atractiva, que fan que Robert a mesura que avança la novel•la tingui més i més ganes d’aprendre matemàtiques.

En Paulo, la Granota i en Vincent viuen en un barri de Marsella. Un dia es troben amb tres trinxeraires d'un altre barri, els dolents, als quals la Granota no pot ni veure. Amenaçadors, barren el pas al Germà Gran però ell els adverteix: «El Che Guevara és amic meu, i viu aquí, al setè». Però, qui és aquest Che Guevara? Intrigats, tots tres amics van a trobar aquest misteriós desconegut...
La solidaritat i el suport mutu poden servir per a grans i per a petites gestes. En totes cal un cert grau de coratge. La història del Che serveix d’inspiració a un grup de joves per ajudar una amiga que passa un mal tràngol. Uns trinxeraires assetgen la seva família per aconseguir diners a canvi de no denunciar el pare, que es veu obligat a treballar sense els papers.Bardakul, ambaixador de Jaifafà, es dirigeix al Cilindre a bord de la seva nau espacial. Hi ha programada una sessió de l'Assemblea galàctica per votar sobre una qüestió importantíssima. S'ha d'admetre la Terra a la Federació? O bé ha de ser destruïda?
Bardakul és l'única esperança dels terrestres, però no sap si podrà convèncer prou ambaixadors. En el judici no hi seran presents els acusats; és un judici in absentia
Adolescents.cat es va crear fa un parell d’any de la mà de Ernest Codina i Roger Carandell, amb la idea de crear un espai virtual on els joves poguessin  expressar-se i comunicar-se lliurement.
Notícies, jocs, vídeos, consells de la mà d’experts col·legiats, humor i tests  són alguns dels apartats del web que tracten temes com l’amor, els estudis, el sexe i les xarxes socials
Les relacions de parella, l’institut, els amics, el facebook, l’autoestima, el sexe, els pares: els temes que més interessen als adolescents, en un llibre que recull els principals consells i comentaris que han aparegut a adolescents.cat, el web de més èxit entre els adolescents catalans.
Ara, el llibre Adolescents.cat: El manual (La Galera)ens presenta un recull del més destacat del web, amb temes que importen als joves: de com saber si t’has enamorat de debò, fins com fer un bon ús de les xarxes socials, o consells sobre el sexe segur.
El llibre oficial també  inclou tot un seguit de  tests per saber si ets una persona gelosa, si estan jugant amb els teus sentiments, si la teva parella t’ha estat infidel, si sou amics o més amics, si ets una persona influenciable, si ets addicte a les xarxes socials, etc.
L’actor Carlos Cuevas ha escrit el pròleg  on  reflexiona sobre el procés de fer-se gran “Ara que tot just comencem a prendre consciència de nosaltres mateixos, ens hauríem de regalar una mica més de temps.  Temps per a nosaltres, per preguntar-nos qui som, i a partir d’aquí, decidir qui volem ser”.

Adolescents.cat està adreçat sobretot a a joves d’entre 14 i 21 anys.

http://www.adolescents.cat/noticies/etiqueta/adolescents.cat+el+manual

«Mai no ens mentirem… Escolta’m bé, això implica alguna cosa més que ser sincer… En aquest món hi ha molta gent falsa… Les mentides t’envolten, i saber que hi ha un arxipèlag de persones que sempre et diran la veritat és molt valuós… Vull que formis part del meu arxipèlag de sinceritat…
»El fet de saber que pots confiar en l’altra persona, que mai no et mentirà, que sempre et dirà la veritat quan l’hi demanis, no té preu… Et fa sentir fort, molt poderós…
»I és que la veritat mou mons… La veritat et fa feliç… Crec que la veritat és l’única cosa que importa…»
L’amor vertader, la família, la venjança, les segones oportunitats, la sinceritat… En aquesta nova novel·la, Albert Espinosa ens submergeix en una història emocionant protagonitzada per uns personatges inoblidables que ens faran reflexionar i descobrir el que realment és important a la vida.Quan l'analfabetisme era un mal crònic que semblava que no tenia remei. Quan no hi havia escoles per a tothom i milers de nens corrien pels carrers,malnodrits, amb la salut precària. Quan no hi havia espais per jugar i hi havia una manca d'higiene i de cultura, va néixer una generació de mestres que, amb el referent d'Europa, va crear una escola nova i moderna adaptada als nous temps. La gran innovació d'aquesta nova pedagogia era el respecte al'infant, els seus temps, els seus ritmes, la seva capacitat d'entendre l'entorn, apropiar-se'l i construir-se'n una imatge. Els nens deixaven d'estar lligats a la taula recitant com lloros per parlar i escriure sobre allò que els envoltava. Era una escola laica i mixta que volia respectar l'opció religiosa de cadascú, sense imposicions, sense la missa diària.
Els mestres de la República és, doncs, un homenatge a totes aquelles persones que van lluitar per construir una escola nova que formés ciutadans lliures, cultes i amb veu pròpia.http://mestresdelarepublica.blogspot.com.es/